عنوان پیام
متن پیام

فرهنگ، عرصه کنش‌های ارزشی مردم

تاریخ ثبت : ۱۳۹۳/۰۵/۰۴     تعداد بازدید : ۷۲۸
فرهنگ، عرصه کنش‌های ارزشی مردم

خط مشی های اقتصادی، اجتماعی و سیاسی دولت‌ها در دنیای کنونی‌، دارای زمینه‌ها و پیامدهای گسترده و عمیق فرهنگی هستند که سیاست فرهنگی به‏‌شمار می‌رود. کتاب« نگرشی نو به سیاست فرهنگی» نیز به سیاست فرهنگی و پیدایش آن پرداخته است.
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) برخی نظریه‌پردازان اعتقاد دارند فرهنگ برخلاف عرصه‌های اقتصادی و اجتماعی، عرصه‌ای نیست که بتوان آن را برنامه‌ریزی و مدیریت کرد؛ زیرا ‏ فرهنگ، عرصه‏ احساسات، عواطف، ارزش‌ها و محل بروز عاملیت انسان‌هاست. سیاستگذاری فرهنگی نه‏ تنها از دیدگاه عملی دارای گستردگی و مشکلات گوناگون است، بلکه از حیث نظری نیز با موانعی مواجه است.

کتاب حاضر درباره‏ ابعاد جهانی چگونگی پیدایش سیاست فرهنگی و همچنین مطالعات مربوط به این حوزه است. نویسندگان این اثر اعتقاد دارند این کتاب اولین متن تالیفی در ایران است که از منظر مطالعات فرهنگی به موضوع سیاست فرهنگی پرداخته است.

بینش انتقادی در کتاب
نویسندگان در این کتاب تلاش کرده‌اند بینش‌های انتقادی مرتبط با سیاست فرهنگی را گسترش دهند. این عرصه از راه‌های مختلف در برابر ساختارها و اعمال اقتدارگرایانه مقاومت می‌کند. از این دیدگاه، دخالت بیشتر دولت در حوزه‏ فرهنگ، موجب سیاسی‏‌شدن کنش‌های مردم می‌شود. همچنین برخی استدلال می‌کنند که پیش‌بینی در حوزه‏ فرهنگ امکان‌پذیر نیست، در نتیجه امکان کنترل و مدیریت آن نیز منتفی است.

سیاستگذاری فرهنگی چیست؟
از گستردگی و پیچیدگی نظری و عملی قلمرو سیاستگذاری فرهنگی چند نتیجه را می‌توان استنباط کرد. نخست اینکه سیاستگذاری فرهنگی امری پیچیده و چندلایه است و امروزه تحت شرایط سیاسی، اقتصادی و گسترش فناوری‌های اطلاعاتی و ارتباطی دیگر نمی‌توان مدعی شد که اقدامات فرهنگی با هدایت و کنترل نهادی واحد صورت می‌گیرد. دومین نکته این است که سیاستگذاری فرهنگی امری مدرن است.

فارغ از آنکه چه نیت یا مقاصدی در ورای سیاست‌های فرهنگی نهفته باشد، این سیاست‌ها دارای ویژگی بی‌مانندی هستند که با مدرن‏‌شدن جوامع عجین شده‌اند. به‏‌عبارت دیگر، سیاست‌های فرهنگی هم دارای منطق مدرن هستند و هم از وسایل و ابزارهای مدرن برای پیش‌برد مقاصدشان سود می‌جویند.

امروزه بسیاری از تصمیم‌‌گیران توسعه در عرصه‌های مختلف به این امر مهم رسیده‌اند که رسیدن به اهداف توسعه از دریچه‏ فرهنگ می‌گذرد و فعالیت سازمان‌های جهانی نظیر یونسکو از یک طرف و چرخش فرهنگی در زبان و متون علوم انسانی و اجتماعی از طرف دیگر، شاهدی بر این مدعا است. با درنظر گرفتن نکات فوق می‌توان گفت یکی از ضرورت‌های جهان امروز، شناخت سیاست فرهنگی است.

فصول ۹گانه‏ کتاب به‏‌صورت مستقل و مقاله‌وار نوشته شده است، به‌طوری‌که هر فصل را می‌توان به‌‏صورت مجزا مطالعه کرد.

کتاب«نگرشی نو به سیاست‌های فرهنگی» در ۴۱۶ صفحه به بهای ۱۵ هزار تومان از سوی نشر تیسا منتشر شده است.

آخرین خبر ها
«جمهوری تشنگان» به زودی به بازار می‌آید«حافظه و فراموشی در تاریخ و فرهنگ ایرانیان؛ درآمدی جامعه‌‌شناختی» به زودی به بازار می‌آید.«تاریخچه جنبش حقوق زنان در آمریکا؛ موانع و دستاوردها» به زودی به بازار می‌آیدزنان زرخرید نامزد کتاب سال 1400 شدبه چاپ سوم رسید: مدیریت شهری ۳ جلدیبه چاپ سوم رسید: ارزیابی تاثیرات اجتماعیِ سیاست‌ها، برنامه‌ها و طرح‌هامدیریت دانش؛ فرایندها، رویکردها به چاپ سوم رسیدخبرگزاری مهر از «پر‌سه‌گردی با قانون دینامیت» اثر کمیل سهیلی نوشت«تصمیم‌گیری» به چاپ ششم رسید.«جغرافیای فرهنگی» به چاپ دوم رسیدمنتشر شدمنتشر شدجوابیه انتشارات تیسا در مورد ادعای یکی از مترجمان کتاب بیشعوریبیشعوری93 میلیارد ریال کتاب در «تابستانه کتاب» به فروش رسیدتلاش برای پاسخگویی به جابه‌جایی تاریخیمردم تابستان راباچه کتابهایی شروع کردند/کتاب ابن سینابین پرفروشهاپیشگامی کتابفروشی‌های شهرستان در طرح «تابستانه کتاب»جریان زندگی زیر شهر تهران کتاب شد«درآمدی پیشرفته بر اقتصاد فرهنگی» چاپ شد