عنوان پیام
متن پیام

معرفی کتاب‌های بی‌شعوری، هابرماس و پوپر، ماتریالیسم دیالیکتیکی، و جامعه شناسی معماری شهر تهران

تاریخ ثبت : ۱۳۹۳/۰۵/۱۴     تعداد بازدید : ۷۶۹
معرفی کتاب‌های بی‌شعوری، هابرماس و پوپر، ماتریالیسم دیالیکتیکی، و جامعه شناسی معماری شهر تهران

بی‌شعوری
در بعضی از لحظات زندگی ما با رفتارهایی بی‌ادبانه روبرو می‌شویم. از رفتار راننده‌ای که از طنین بوقش در نیمه‌های شب لذتی تک‌نفره می‌برد تا شهروندی که زباله‌هایش را در جوی آب می‌ریزد همه منفی‌هایی به یادماندنی‌اند. به نظر دکتر کرمنت، بی‌شعوری مهلک‌ترین عارضه کل تاریخ بشریت است که تا کنون راهکاری علمی برای مقابله با آن ارائه نشده است. بی‌شعوری حماقت نیست و بیشتر بی‌شعورها نه تنها احمق نیستند که نسبت به مردم عادی از هوش و استعداد بالاتری برخوردارند. خودخواهی، وقاحت و تعرض آگاهانه به حقوق دیگران که بن‌مایه‌های بی‌شعوری هستند بیشتر از سوی کسانی اعمال می‌شوند که از نظر هوش، معلومات، موقعیت اجتماعی و وضع مالی اگر بهتر از عموم مردم نباشند بدتر نیستند... واقعیت دردناک آن است که در طول تاریخ مسببان بیشترین آسیب‌هایی که بشریت متحمل شده است آدم‌های بی‌شعور بوده‌اند و نه آدم‌های نادان. جنایت‌کاران بزرگ تاریخ همگی آدمهایی باهوش و سخت‌کوش بوده‌اند که حاصل‌ضرب استعدادهای شخصی متعدد مثبت آنها با خودخواهی، تعرض به حقوق دیگران و رذالت‌های منفیشان از آنها بی‌شعورهای عظیم و مخوفی ساخته که دنیایی را به آتش کشیده اند... بی‌شعوری یک نوع اعتیاد است و مثل سایر اعتیادها به الکل و مواد مخدر یا وابستگی دارویی ،اثرات سوء و زیانباری برای شخص معتاد و اجتماعی که در آن زندگی می‌کند دارد. بدترین خصوصیت این اعتیاد آن است که بی‌شعورها ذره‌ای هم از بی‌شعوری‌شان آگاه نیستند. اما در برابر آنها باید چه کرد؟ البته به گفته دکتر کرمنت خوشبختانه این درد درمان‌پذیر است و اولین گام در راه درمان هم پذیرش این درد است... بی‌شعوری نوعی اعتیاد است به قدرت،تحقیر و سرکوب سایرین، وظیفه نشناسی بی‌حد و شهوت سلطه بر دیگران. این بیماری تعادل درونی قربانی خودرا برهم می‌زند و او را به فلاکت می‌افکند تا زمانی که آدم شود و اقرار کند به اینکه: «من بی‌شعور هستم» و بعد یاد بگیرد به دیگران و عقایدشان احترام بگذارد و...
کتاب بی شعوری اثر دکتر خاویر کرمنت با ترجمه محمود فرجامی‌ را انتشارات تیسا منتشر کرده است.
هابرماس و پوپر؛ جستارهای معرفت‌‌‌شناسی
مقایسه و بررسی معرفت‌شناسی کارل پوپر و یورگن‌ هابرماس را در کتاب امروز بخوانید. معرفت‌‌‌شناسی کنونی، به عنوان رشته‌‌‌ای خاص که در زیرمجموعه فلسفه قرار می‌‌‌گیرد، با موضوعاتی چون منبع، چگونگی، حدود، روش تحلیل و ارزش دانش سروکار دارد. از میان همه نحله‌‌‌هایی که معرفت‌‌‌شناسی به آنها می‌‌‌پردازد، دانش اجتماعی و چگونگی شناخت و روش شناخت در این نحله از اهمیت بسزایی برخوردار است. به نظر می‌‌‌رسد که دانش اجتماعی به عنوان رشته‌‌‌ای نوظهور که خود را وقف شناخت جامعه و انسان‌‌‌ها با ارتباطات متفاوت ساخته است، بیشتر از هر رشته دیگری نیاز به معرفت‌‌‌شناسی‌‌‌ متناسب با موضوع پیچیده خود دارد. این کتاب گامی است در این راه. هابرماس و پوپر؛ جستارهای معرفت‌‌‌شناسی نوشته نویسنده فاطمه گلابی و ابراهیم شهبازی قپچاق را انتشارات تیسا منتشر کرده است.
ماتریالیسم دیالکتیکی
«جزم‌اندیشی نیرومند است و می‌تواند به زورِ اقتدار، دولت و نهادهایش برقرار شود؛ از این گذشته سودمندی‌هایی هم دارد: ساده است و آموختنش آسان، از مشکلات پیچیده پرهیز می‌کند، و این دقیقاً هدف و معنای جزم‌اندیشی است؛ جزم‌اندیشی برای هوادارانش هم‌زمان احساس تأیید و امنیتی شدید را به همراه می‌آورد.» کتاب «ماتریالیسم دیالکتیکی» خط محوری و پیوند‌دهنده تمام کارهای گسترده‌ ــ بیش از ۶۰ جلد کتاب ــ و درواقع مبنای اندیشه انتقادی‌ هانری لوفور (زاده ۱۶ ژوئن ۱۹۰۱ در اژتمو، لاند – درگذشته ۲۹ ژوئن ۱۹۹۱ در ناوارنس، فرانسه) به شمار می‌رود. لوفور در این کتاب گستره‌ وسیعی از موضوع‌ها و پدیده‌ها را می‌کاود: منطق صوری؛ منطق دیالکتیکی؛ بیگانگی و زندگی روزمره؛ کار و سرمایه؛ بهره‌کشی؛ پراکسیس وغیره. خواندن این کتاب برای فهم اندیشه‌ دیالکتیکی لوفور که در سرتاسر کارهای بعدی او ــ نقد زندگی روزمره؛ تولید فضا؛ انقلاب شهری؛ ضرب‌آهنگ‌کاوی؛ فضا، زمان و زندگی روزمره وغیره ــ به کار بسته شده‌، گریزناپذیر است. انتقادات او بر مارکس و هگل نیز در این کتاب بسیار آموزنده است. خواندن این کتاب می‌تواند برای همه‌ آنهایی که د‌ل‌مشغول تغییر جهان هستند، آموزنده باشد. افزون بر حوزه‌های اقتصاد سیاسی، جامعه‌شناسی، جغرافیای انسانی و فلسفه‌ سیاسی، به‌ویژه آنهایی را مخاطب این کتاب می‌دانم که دل‌مشغول مسائل شهری هستند، یعنی برنامه‌ریزان و طراحان شهری. لوفور در کارهایی مانند تولید فضا به شکلی مشخص از اندیشه‌ دیالکتیکی در تحلیل مسائل شهری در سرمایه‌داری استفاده می‌کند. در آخر اینکه با درنظرداشتن اندیشه‌ لوفور در این کتاب، امکان هرگونه برخورد فروکاست‌گرایانه با اندیشه‌ او از میان خواهد رفت. «ماتریالیسم دیالکتیکی»اثر‌ هانری لوفور فیلسوف فرانسوی با ترجمه آیدین ترکمه را انتشارات تیسا با شمارگان هزار نسخه، در ۲۳۴ صفحه روانه بازار کتاب کرده است.
جامعه‌شناسی معماری شهر تهران
یکی از مسائل مطرح در جامعه معماری ایران‌، مسئله «چیستی هویت معماری شهری در شهر‌های ایران اکنون» است. این مسئله به‌ عنوان دغدغه معماران و شهرسازان ایرانی از سوی خود آنها مطرح می‌شود. در اثر حاضر، اظهارات چهل معمار و شهرساز معاصر ایرانی درباره مسئله معماری کنونی ایران در سی سال اخیر بررسی شده است‌. در این پژوهش به دوگانه ایستایی و پویایی پدیده‌‌های شهری و با رویکردی کل‌نگر یا خردنگر به شهر اندیشیده شده و سعی می‌شود راهی برای برون‌رفت از این دوگانه‌‌ها یافت ‌شود. انتخاب معماری با موضوعاتی خرد و ایستا و تحلیل آن با نگاهی جامعه‌شناسانه بر اساس عناصر انسانی و پویا در یک رویکرد کلی، این تلاش را سامان می‌دهد. چاپ نخست کتاب«جامعه‌‌شناسی معماری شهر تهران» کتابی از سارا کریمی در ۳۰۸ صفحه،‌ از سوی انتشارات تیسا راهی بازار کتاب شده است.

آخرین خبر ها
«جمهوری تشنگان» به زودی به بازار می‌آید«حافظه و فراموشی در تاریخ و فرهنگ ایرانیان؛ درآمدی جامعه‌‌شناختی» به زودی به بازار می‌آید.«تاریخچه جنبش حقوق زنان در آمریکا؛ موانع و دستاوردها» به زودی به بازار می‌آیدزنان زرخرید نامزد کتاب سال 1400 شدبه چاپ سوم رسید: مدیریت شهری ۳ جلدیبه چاپ سوم رسید: ارزیابی تاثیرات اجتماعیِ سیاست‌ها، برنامه‌ها و طرح‌هامدیریت دانش؛ فرایندها، رویکردها به چاپ سوم رسیدخبرگزاری مهر از «پر‌سه‌گردی با قانون دینامیت» اثر کمیل سهیلی نوشت«تصمیم‌گیری» به چاپ ششم رسید.«جغرافیای فرهنگی» به چاپ دوم رسیدمنتشر شدمنتشر شدجوابیه انتشارات تیسا در مورد ادعای یکی از مترجمان کتاب بیشعوریبیشعوری93 میلیارد ریال کتاب در «تابستانه کتاب» به فروش رسیدتلاش برای پاسخگویی به جابه‌جایی تاریخیمردم تابستان راباچه کتابهایی شروع کردند/کتاب ابن سینابین پرفروشهاپیشگامی کتابفروشی‌های شهرستان در طرح «تابستانه کتاب»جریان زندگی زیر شهر تهران کتاب شد«درآمدی پیشرفته بر اقتصاد فرهنگی» چاپ شد