انتشارات تیسا
فرصتی برای گسترش افکار؛ فعال در حوزه چاپ و نشر کتابهای علوم انسانی.
«روایت بحران هستهای ایران؛ ناگفتههای یک دیپلمات» رونمایی میشود
کتاب «روایت بحران هستهای ایران؛ ناگفتههای یک دیپلمات» تازهترین اثر سیدحسین موسویان، عضو پیشین تیم هستهای رونمایی میشود.
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، مراسم رونمایی از کتاب «روایت بحران هستهای ایران؛ ناگفتههای یک دیپلمات» تازهترین اثر دکتر سیدحسین موسویان، عضو پیشین تیم هستهای ایران برپا میشود.
کتاب «روایت بحران هستهای ایران؛ ناگفتههای یک دیپلمات» سیزدهمین کتاب از مجموعه کتابهای گفتوگوی انتشارات تیسا است که دوشنبه ۱۹ بهمنماه ساعت ۱۵ تا ۱۷ در اندیشگاه فرهنگی کتابخانه ملی برگزار میشود.
همچنین اردیبهشت ماه سال جاری نیز انتشارات تیسا، کتاب «ایران و آمریکا؛ گذشته شکست خورده و مسیر آشتی» را از همین نویسنده منتشر کرد که یکی از پرفروشترین کتابهای نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در سال ۹۴ شد.
«روایت بحران هستهای ایران؛ ناگفتههای یک دیپلمات» یک تاریخچه معاصر و نخستین گزارش ایرانی همراه با جزئیات است که کشاکش دیپلماتیک ایران و طرفین مذاکره آن را در جریان بحران هستهای ایران از سال ۱۳۸۱ به تصویر میکشد.
در آن تاریخ، خبرگزاریها این خبر را منتشر کردند که تهران مخفیانه در حال ساخت تاسیساتی برای غنیسازی اورانیوم و تولید پلوتونیوم است. روایتی که موسویان ارائه میدهد، با بهرهگیری از تحقیقات گسترده و دسته اول، مصالح ایرانی مورد نیاز را به آنچه تاریخ از این وقایع نیت کرده است، اضافه میکند.
«روایت بحران هستهای ایران؛ ناگفتههای یک دیپلمات»، یک «سرگذشت» نیز هست. موسویان از سال ۱۳۷۶ تا سال ۱۳۸۴ مسئول کمیته روابط خارجی شورای عالی امنیت ملی ایران بوده است. زندهترین بخشهای این سرگذشت، وقایع مربوط به بازداشت و بازجویی موسویان را بازگو میکند. وی در سال ۱۳۸۶ به اتهام جاسوسی بازداشت شد.
این کتاب در عین حال، اثری تحلیلی محسوب میشود، موسویان بارها به گذشته بازمیگردد و چالشهای فراروی دولت ایران و نیز گزینههای مورد بررسی ایران را در مواجهه با چالشها ترسیم میکند، او سیاستها و اقدامات دیپلماتیک ایالات متحده، انگلستان، فرانسه، آلمان، روسیه، چین و سایر بازیگران را مورد تحلیل و بررسی قرار میدهد.
تحلیلهای موسویان تحولات آینده را نیز در برمیگیرد؛ زیرا او مضرات و منافع بالقوه گزینههای پیش روی ایران و طرفهای مقابل را مورد مداقه قرار میدهد. او این عمل را با هدف حل بحران هستهای ایران و ترمیم هرچه بیشتر روابط میان ایران و جامعه بینالمللی انجام میدهد.
سرفصلهای این کتاب عبارتند: «ریشههای تاریخی و سیر توسعه تدریجی برنامه هستهای ایران»، «نخستین بحران وقایع و اتفاقهای پیش از صدور نخستین قطعنامه آژانس بینالمللی انرژی (مهر)»، «از تهران تا پاریس»، «از توافق پاریس تا انتخابات ریاست جمهوری سال»، «دوران لاریجانی؛ منافع، رویکردها و شعارهای سیاسی متفاوت»، «به سوی شورای امنیت؛ شورای حکام آژانس پرونده ایران را به شورای امنیت ارجاع میدهد»، «ورود مجدد شورای امنیت به موضوع و شرایط جدید داخلی»، «ایران تنها؛ دوران جلیلی»، «ورود مجدد شورای امنیت به موضوع و شرایط جدید داخلی»، «ایران تنها؛ دوران جلیلی»، «ورود امریکا به موضوع هستهای»، «وخیمتر شدن بحران»، «نتیجهگیری، مقایسه سیاستهای هستهای خاتمی و احمدینژاد» و «سخن پایانی؛ از ژنو تا لوزان»
کتاب «روایت بحران هستهای ایران؛ ناگفتههای یک دیپلمات» در ۶۸۵ صفحه، قطع رقعی و جلد گالینگور، با قیمت ۴۹ هزار تومان از ۱۲ بهمن ماه جاری به بازار عرضه و در اختیار خوانندگان و علاقهمندان کتاب قرار گرفته است.
اندیشگاه فرهنگی کتابخانه ملی به نشانی بزرگراه حقانی، کتابخانه ملی، سالن اندیشگاه فرهنگ واقع شده است.