انتشارات تیسا
فرصتی برای گسترش افکار؛ فعال در حوزه چاپ و نشر کتابهای علوم انسانی.
با روایت تطبیقی از معماری مساجد «جامعهشناسی معماری شهر تهران» مکتوب شد
هویت دینی در شهرها از جمله مباحث قابل طرح در جامعه شناسی است. سارا کریمی در کتاب خود با عنوان«جامعهشناسی معماری شهر تهران» به روایت تطبیقی از معماری دو مسجد پرداخته است. انتشارات تیسا این کتاب را روانه بازار نشر کرده است.
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، تهران به عنوان مرکز سیاسی کشور، بیش از یک شهر بزرگ و پرجمعیت است که رشد ناموزون و نامتعادل و تنوع قومی و مهاجر پذیری گسترده، وجه ممیزه آن از دیگر شهرهای بزرگ است که تراکم سرمایههای فرهنگی و خردهفرهنگی معنای فرهنگی تهران را در ذهن ساکنان و غیرساکنان متمایز می سازد.
یکی از مسایل مطرح در جامعه معماری ایران، مساله «چیستی هویت معماری شهری در شهرهای ایران اکنون» است. این مساله به عنوان دغدغه معماران و شهرسازان ایرانی از سوی خود آن ها مطرح میشود. در کتاب «جامعهشناسی معماری شهر تهران»، اظهارات چهل معمار و شهرساز معاصر ایرانی درباره مساله معماری کنونی ایران در سی سال اخیر بررسی شده است و مساجد شاه و امام صادق در تهران به لحاظ معماری از منظر مولف بررسی شده است.
مولف در کتاب خود، ایستایی و پویایی پدیدههای شهری با رویکردی کلنگر یا خردنگر به شهر اندیشیده شده و سعی شده است راهی برای برونرفت از این دوگانهها یافت شود. انتخاب معماری با موضوعاتی خرد و ایستا و تحلیل آن با نگاهی جامعهشناسانه براساس عناصر انسانی و پویا در یک رویکرد کلی، این تلاش را سامان میدهد.
چاپ نخست کتاب«جامعهشناسی معماری شهر تهران» در ۳۰۸ صفحه، به قیمت ۱۴ هزار تومان از سوی انتشارات تیسا راهی بازار کتاب شده است.