انتشارات تیسا
فرصتی برای گسترش افکار؛ فعال در حوزه چاپ و نشر کتابهای علوم انسانی.
زرافه عصبانی نمیشود؛ چگونه روابط سالم و گفتوگوی مسالمتآمیز داشته باشیم
علمناز حسنزاده
مطالعه این کتاب را به کارشناسان روانشناسی، علوم تربیتی، معلم، مربی، والدین و بقیه توصیه میکنیم. درواقع چرا فریاد بزنیم، وقتیکه میتوانیم بدون عصبانی شدن باهم گفتوگو کنیم. راز ایجاد رابطهای موفق با دیگری بهرهگیری از غریزه فطری «ایمپاتی» است، بهمعنای همدلی و همدردی. همدلی خوشتر از همزبانی است. در این کتاب از آن بهنام همدردی یاد میشود. ابزار گفتوگوی مسالمتآمیز در زبان زرافه بهرهگیری از همدردی است، برخلاف زبان گرگ که زبان عصبانیت ناشی از خشم مهارشده است. یادگیری اصول زبان زرافه به ما یاد میدهد که چگونه بدون لگد کردن دیگری درخواست و نیاز خود را بیان کنیم، درک بشویم و بتوانیم دیگری را بفهمیم.
گفتوگو با زبان زرافه به ما کمک میکند تا تضاد و عدم توافق در یک گفتوگو را حل کنیم.
در این زمینه چهار مورد را مدنظر قرار میدهیم.
اول، شخص چه چیزی را میبیند و میشنود.
دوم، وقتی دیگری درخواست خود را ابراز میکند، فرد چه احساسی دارد؟
سوم، نیاز مخاطب چیست؟
چهارم، مخاطب برای لمس و درک نیاز دیگری چه چیزی میگوید.
شخص متوجه است که تصویری که در آینه از دیگری میبیند کامل نیست، یعنی باید در مورد احساس و نیاز مخاطب کنجکاوی کند تا توانایی همدردی خود را تقویت نماید.
زبان زرافه کتابی است برای آنها که نیاز دارند و میخواهند رابطهای سالم با همدیگر ازجمله با همسر، کودک، والدین، همسایه، همکار، معلم، مربی، مددکار اجتماعی ایجاد کنند، و نیز هر فردی که علاقهمند یادگیری گفتوگوی مسالمتآمیز بدون عصبانیت است.
زبان زرافه از بروز اختلاف در جریان گفتوگو پیشگیری میکند. همدردیْ زبان ابراز احساس، نیاز، انتقاد، همدلی و تجربۀ احساس درونی و عاطفی همدیگر است.
برچسب ها :